Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС поощри Росица Василева Лолова – съдия в Апелативен съд – Варна с отличие „личен почетен знак първа степен – златен“, както и с парична награда в размер на 1000 лв.

25 февруари 2020 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет поощри, на основание чл. 303, ал. 2, т. 2, буква „а“ от ЗСВ и чл. 303, ал. 3, т. 1 от ЗСВ, Росица Василева Лолова - съдия в Апелативен съд - Варна, с отличие „личен почетен знак първа степен - златен“, както и с парична награда в размер на 1000 лева за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества.

Съдия Лолова е поощрена по предложение от Ванухи Аракелян - председател на Апелативен съд – Варна във връзка с освобождаването ѝ от длъжност. Тя има над 37 години юридически стаж изцяло в съдебната система. Работила е като стажант – съдия в Окръжен съд – Варна, съдия изпълнител в Районен съд – Варна, съдия в Районен съд – Девня и Районен съд – Варна, съдия в Окръжен съд – Варна. От началото на 2000 г. е съдия в Апелативен съд – Варна, Наказателно отделение. В предложението за поощряване е посочено, че през периода на работата си в Апелативен съд – Варна, съдия Лолова „демонстрира отлична теоретична подготовка и доказана висока квалификация, точност, оперативност, умение да работи в екип. Осъществява цялостната си дейност по правораздаване прилагайки задълбочените си теоретични познания и придобитите в процеса на работа практически умения, при спазване върховенството на закона и принципа за справедливост и безпристрастност.“ Отбелязано е, че съдия Лолова се е доказала, като магистрат, притежаващ високи нравствени качества и ползващ се с авторитет сред колегите си и съдебните служители.

С решение на съдийската колегия, на основание чл. 165, ал. 1, т. 1 от ЗСВ – навършване на 65-годишна възраст, Росица Василева Лолова е освободена от заеманата длъжност „съдия“ в Апелативен съд – Варна, считано от 03.03.2020 г.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд