Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС поощри Живка Денева-Йорданова – съдия в Апелативен съд – Варна с отличие „личен почетен знак втора степен – сребърен“, както и с парична награда в размер на 1000 лв.

25 февруари 2020 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет поощри, на основание чл. 303, ал. 2, т. 2, буква „б“ от ЗСВ и чл. 303, ал. 3, т. 1 от ЗСВ, Живка Николова Денева-Йорданова - съдия в Апелативен съд - Варна, с отличие „личен почетен знак втора степен - сребърен“, както и с парична награда в размер на 1000 лева за безупречно и високо професионално изпълнение на служебните задължения по всички показатели за постигане на бързина и качество на постановените актове.

Съдия Денева е поощрена по предложение от Ванухи Аракелян - председател на Апелативен съд – Варна във връзка с освобождаването ѝ от длъжност.

Живка Денева има над 36 години юридически стаж, от които над 28 години в съдебната система. Работила е като стажант – съдия в Окръжен съд – Варна, съдия в Районен съд – Варна, съдия в Окръжен съд – Варна, като в окръжния съд за период от две години е изпълнявала длъжността заместник-председател и ръководител на Наказателно отделение. В предложението е посочено, че съдия Денева се е утвърдила като специалист по наказателно право, ерудиран и мотивиран магистрат. „В работата се като съдия демонстрира висока квалификация, професионална и теоретична подготовка, опит и знания, които ѝ позволяват безупречно и високо професионално изпълнение на служебните задължения“. Отчетено е, че Живка Денева е „съдия с голям авторите на признат професионалист, лоялен, както към колегите си и служителите на съда, така и към правораздавателната система, на която служи повече от 37 години“.

С решение на съдийската колегия, на основание чл. 165, ал. 1, т. 1 от ЗСВ – навършване на 65-годишна възраст, Живка Николова Денева-Йорданова е освободена от заеманата длъжност „съдия“ в Апелативен съд – Варна, считано от 17.03.2020 г.

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд