Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия определи представител за участие в среща на лицата за контакт на Европейската съдебна мрежа по граждански и търговски дела, прие доклад за проведената 18-та годишна среща и определи участници в Годишната среща на НСМГТДРБ

25 февруари 2020 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет командирова за участие в срещата на лицата за контакт на Европейската съдебна мрежа по граждански и търговски дела , която ще се проведе в гр. Брюксел, Белгия, за периода 9-11 март 2020 г., Борис Константинов Динев - съдия в Софийски районен съд и член на Националната съдебна мрежа по граждански и търговски дела в Република България (НСМГТДРБ).

Съдийската колегия на ВСС прие за сведение доклад от членовете на НСМГТДРБ от участие в 18-та годишна среща на лицата за контакт на Европейската съдебна мрежа по граждански и търговски дела, проведена в периода 4-5 февруари 2020 г., в гр. Брюксел, Белгия. В доклада е представена информация за проведените дейности и направените обсъждания, в рамките на годишната среща, свързани с честотата на обученията на съдиите по европейско право в държавите членки, използването на портала e-justicе, както и инициативите, които националните съдебни мрежи развиват за обучението по европейско право. Докладът ще бъде публикуван на интернет страницата на ВСС в раздел „Международна дейност/Доклади, анализи и решения/Доклади от международни срещи“ и в раздел  „Международна дирекция/Международно сътрудничество / Международни организации/Европейска съдебна мрежа по граждански и търговски дела.

Съдийската колегия на ВСС определи Стефан Гроздев, Боряна Димитрова и Даниела Марчева за участници в Годишната среща на НСМГТДРБ, която ще се проведе на 13.03.2020 г. от 13.00 ч. в сградата на ВСС. По време на срещата ще бъде отчетена работата от избора на нови членове на мрежата до края на 2019 г., както и ще бъдат обсъдени актуалните проблеми във връзка с дейността ѝ през 2020 г.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд