Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Пленумът на ВСС даде съгласие за корекции по бюджетите на ВСС и съдилища и утвърди бюджета за дейността на учебните и почивни бази на Прокуратурата на Република България

27 февруари 2020 година

Пленумът на Висшия съдебен съвет даде съгласие за увеличение по бюджета за 2020 г. по параграф „Издръжка“ на Административен съд – Перник с 3 840 лв., с цел осигуряване на средства за авариен и неотложен ремонт на асансьорна уредба със седем спирки. Средствата са за сметка на резерва за неотложни и непредвидени разходи по бюджета на съдебната власт за 2020 г.

Пленумът на ВСС даде съгласие за корекции по бюджетите на ВСС и на Районен съд – Чепеларе за 2020 г., с цел осигуряване на средства за закупуване на 1 бр. компютърна конфигурация, 1 бр. принтери и 1 бр. токозахранващо устройство (UPS). Искането от председателя на районния съд е във връзка с увеличената щатна численост с един съдия по вписванията, за когото няма налична компютърна и периферна техника. Дадено е съгласие за корекции по бюджетите на ВСС и на Районен съд – Благоевград с 5 606 лв., от които 4 408 лв. за закупуване на 4 бр. компютърни конфигурации и 1 198 лв. за закупуване на 4 бр. ОЕМ лицензи за операционни системи Microsoft Windows Pro 10. С цел осигуряване на средства за закупуване на 1 бр. UPS Пленумът даде съгласие за корекции по бюджетите на ВСС и на Районен съд – Котел с 2 917 лв. Дадено е съгласие за корекции по бюджетите на ВСС и на Административен съд – Шумен на обща стойност 7290 лв. за осигуряване на средства за закупуване на 1 бр. скенер и 1 бр. копирна машина; на Специализирания наказателен съд за закупуване на 1 бр. дисплей, интерфейсен модул и софтуер за управление за оборудване на четири нови съдебни зали; на Административен съд - Благоевград за закупуване на подсистема „Хонорари и граждански договори“ към продукт „Аладин“.

Пленумът на Висшия съдебен съвет утвърди бюджета за дейността на учебните и почивни бази на Прокуратурата на Република България за 2020 г., в рамките на общия бюджет на Прокуратурата.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд