Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Пленумът на ВСС утвърди поименно разпределение на разходите за придобиване на дълготрайни материални активи и за основен ремонт на органите на съдебната власт за 2020 г.

27 февруари 2020 година

Пленумът на Висшия съдебен съвет утвърди поименно разпределение на разходите за придобиване на дълготрайни материални активи и за основен ремонт на органите на съдебната власт за 2020 г. в рамките на утвърдения бюджет. Поименното разпределение на разходите за сградите на органите на съдебната власт е изготвено на база на предходни обекти и нови такива, на основание бюджетната прогноза и постъпили искания от административните ръководители на съдилищата и прокуратурите в страната. С решение на Пленума на ВСС по протокол № 2/30.01.2020 г. са утвърдени 18 000 000 лв. за ремонтни дейности за 2020 г., от които прехвърлен преходен остатък от средства за основни ремонти за 2029 г. в размер на 7 500 000 лв. В рамките на 18 000 000 лв. следва да бъдат осъществени всички текущи и основни ремонти, както и за придобиване на сгради и земи от органите на съдебната власт.

Нови обекти в инвестиционната програма за 2020 г. са дейности, свързани с надзор и контрол на строително-монтажни работи по изграждане на външни асансьори на Съдебната палата в гр. София; реконструкция и ремонт на сграда в гр. Банкя, за нуждите на НИП; основен ремонт и преустройство на съдебна сграда в гр. Луковит; ремонт и преустройство на сгради в гр. София за нуждите на ПРБ, проектиране и реконструкция на съдебна сграда в гр. Провадия; проектиране и основен ремонт на Съдебната палата в гр. Дупница; присъединяване на газопреносната мрежа и преустройство на локалната отоплителна инсталация на сградата, ползвана от Окръжна прокуратура – Благоевград; присъединяване на имоти към газопреносната мрежа, изграждане на пожароизвестителна система и ремонт на фасади на съдебна сграда в гр. Силистра; съфинансиране на дейности във връзка с включване на сградата на Районен съд – Ардино в проект „Красива България“; ремонтни дейности  и изграждане на инсталации и системи в Административен съд – Габрово, Районен съд – Горна Оряховица, Районен съд – Казанлък, Районен съд – Кърджали, Районен съд – Свиленград, Районен съд – Елхово, Районен съд – Средец, Районен съд – Варна, Окръжен съд – Габрово, Районен съд – Тетевен, Районен съд – Червен бряг, Районен съд – Кнежа.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд