Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Пленумът на ВСС прие за сведение информацията за проведеното първо Общо събрание на Съвета за партньорство към ВСС и избора на съпредседатели на Съвета

27 февруари 2020 година

Пленумът на Висшия съдебен съвет прие за сведение информацията за проведеното първо Общо събрание на Съвета за партньорство към ВСС и взетото Решение № 1/03.03.2020 г., с което са избрани за съпредседатели на Съвета Вероника Имова – изборен член на ВСС и Евгени Иванов – председател на Асоциацията на прокурорите в България.

Съветът за партньорство към ВСС е учреден с решения на Пленума на ВСС по протокол № 15/11.07.2019 г. и Протокол № 28/21.11.2019 г. Съветът участва в обсъждането на въпроси, свързани с професионалните интереси на съдиите, прокурорите и следователите, в т. ч. организирането на квалификацията, кариерното израстване, атестирането, възнагражденията на магистратите, реформата на съдебната карта и др. Той може да изготвя препоръки и предложения за дейността на ВСС, да изготвя становища в рамките на съгласувателните процедури при обсъждане на промени в законодателството, които засягат съдебната власт.

Съветът за партньорство подпомага ВСС при разработване и осъществяване на политики, програми, проекти, както и извършва други дейности, свързани със защитата на професионалните интереси на съдиите, прокурорите и следователите.

 

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд