Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Пленумът на Висшия съдебен съвет извърши корекции по бюджета на съдебната власт за 2020 г.

12 март 2020 година

Пленумът на Висшия съдебен съвет извърши промяна по бюджета на съдебната власт за 2020 г., на основание ПМС № 33/28.02.2020 г. за одобряване на допълнителни разходи/трансфери за 2020 г. в размер на 5 млн. лв. за Прокуратурата на Република България, за обезпечаване на функцията на Бюрото по защита при главния прокурор по чл. 14, ал. 3, т. 4 от Закона за защита на лица, застрашени във връзка с наказателно производство.

Пленумът на ВСС даде съгласие да бъде извършен разход от Върховния касационен съд в размер на 892 000 лв., която сума представлява погрешно внесено обезпечение за спиране изпълнение на гр. д. № 1148/2019 г., САС, 4-ти състав. Дадено бе и съгласие за увеличение на бюджета на Районен съд – Разлог с 90 лв. с цел осигуряване на средства, представляващи възстановени щети от застраховател за извършване на ремонтни дейности – подмяна на повредени стъклопакети на сградата на съда. Одобрена е корекция по бюджетите на ВСС и Районен съд – Пловдив за закупуване на 10 бр. скенери на стойност 6 156 лв. във връзка със създаване на „електронни досиета“ на делата.

Средствата са за сметка на резерва за неотложни и непредвидени разходи по бюджета на съдебната власт за 2020 г.

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд