Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Пленумът на ВСС взе решение да отпадне забележката в Таблица № 1 за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи

12 март 2020 година

Пленумът на Висшия съдебен съвет взе решение да отпадне забележката в Таблица № 1 за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи.

Според забележката, съгласно разпоредбата на  чл.233,   ал. 1, т. 3 от ЗСВ следователите, достигнали ранг „следовател в НСлС” се приравняват на съдиите и прокурорите с определен ранг „съдия във ВКС/ВАС” и  „прокурор във ВКП/ВАП" и получават възнаграждение за втори ранг. Следователите с достигнат ранг „следовател в НСлС”, назначени за завеждащ окръжен следствен отдел в окръжните прокуратури, получават възнаграждение за втори ранг.

Решението на Пленума е във връзка с писмо от административния ръководител на Районен съд – Кула, с което се иска пояснение за начина, по който да бъде определено възнаграждението за ранг на съдия от районния съд, която е преместена от длъжността „следовател“ в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура – Видин, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, съгласно решение на ВСС по протокол № 3/21.01.2016 г.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд