Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Пленумът на ВСС прие за сведение доклад за проведена срещата на експертна група за развитие на Форума за дигитално правосъдие на Европейската мрежа на съдебните съвети

12 март 2020 година

Пленумът на Висшия съдебен съвет прие за сведение доклад от Георги Бошнаков – главен експерт в отдел „Информационни технологии и съдебна статистика“ в АВСС, от участие в срещата на експертна група за развитие на Форума за дигитално правосъдие на Европейската мрежа на съдебните съвети.

В доклада е представена информация за координаторите на Форума за дигитално правосъдие и участниците в срещата. Очертани са били целите и параметрите на създадената експертна група, като са обсъдени направените до момента разработки и изследвания в областта на използването на изкуствен интелект в съдебните системи и са посочени основните области, в които той се прилага, в рамките на правосъдието.

Докладът ще бъде публикуван на интернет сайта на ВСС в раздел „Международна дейност“/Международно сътрудничество/Международни организации/Европейска врежа на съдебните съвети/Проекти на Европейската мрежа на съдебните съвети 2019-2020/Форум за дигитално правосъдие.

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд