Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС призна ранга на съдия в Районен съд – Поморие

28 април 2020 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет допусна на основание чл. 62, ал 2, изречение първо от Административния процесуален кодекс и чл. 36, ал. 5 от Правилника за работа на ВСС и неговата администрация, поправка на явна фактическа грешка в решението на ВСС по протокол № 8/08.02.2006 г., с което Ивайло Йорданов Бъчваров - следовател в Окръжна следствена служба – Бургас, е назначен на длъжност „съдия“ в Районен съд – Поморие, като уточни, че той е назначен с ранг „съдия в Окръжен съд“.

Решението е във връзка със запитване от административния ръководител – председател на Районен съд – Поморие, дали Ивайло Бъчваров е запазил ранга на „съдия в Окръжен съд“ след преназначаването му от длъжност „следовател“ в ОСлС – Бургас, на длъжност „съдия“ в Районен съд – Поморие.

След проверка в кадровото досие на магистрата, както и в решенията на комисиите и на ВСС, е установено, че той е встъпил на длъжност „следовател“ в ОСлС – Бургас, на 02.10.2000 г., с ранг „следовател в окръжна следствена служба“, на който съгласно разпоредбата на чл. 143 от ЗСВ (отм.), са приравнени ранговете „съдия в ОС“ и „прокурор в ОП“. С решение по протокол № 8/08.02.2006 г. ВСС е назначил следовател Бъчваров на длъжност „съдия“ в Районен съд – Поморие, като не е определен ранг при преназначаването му.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд