Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС разкри 9 щатни бройки за длъжност „чистач“ в СГС, като съкрати такива във ВКС

28 април 2020 година

 

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет на основание чл. 30, ал. 5, т. 8 от Закона за съдебната власт съкрати девет щатни бройки за длъжност „чистач“ във Върховния касационен съд, считано от датата на вземане на решението.

Колегията разкри на същото основание девет щатни бройки за длъжност „чистач“ по щата на Софийски градски съд, считано от датата на вземане на решението.

Колегията изрази съгласие на основание чл. 343, ал. 2 от Закона за съдебната власт, заемащите тези длъжности служители във ВКС, да бъдат преназначени на същите длъжности в СГС, при стриктно спазване на разпоредбите на трудовото законодателство.

Решението е по предложение на административния ръководител – председател на Върховния касационен съд, който се мотивира с необходимостта за подобряване на условията на труд на магистратите и съдебните служители в Софийски градски съд, оптималното стопанисване на помещенията, предоставени за ползване на съда, качественото почистване на помещенията и осъществяване на контрол при възникване на обстоятелства от обективен и субективен характер. Председателят на СГС е изразил подкрепа за промяната.

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд