Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС разкри длъжности за съдебни служители в Окръжен съд – София и Районен съд – Пловдив, като съкрати бройки в други съдилища

28 април 2020 година

 Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет съкрати на основание чл. 30, ал. 5, т. 8 от Закона за съдебната власт една свободна щатна длъжност „съдебен секретар“ от щата на Районен съд – Своге, считано от датата на вземане на решението.

На същото основание е разкрита една щатна бройка за длъжността „чистач“ по щата на Софийски окръжен съд, считано от датата на вземане на решението, като отхвърли искането на административния ръководител, за увеличаване на щата с още една щатна бройка за длъжност „чистач“.

Към мотивите на решението се посочва, че по щата на Софийски окръжен съд няма длъжност „чистач“.

Съдийската колегия на основание чл. 30, ал. 5, т. 8 от ЗСВ съкрати една заета щатна бройка за длъжност „съдебен деловодител“ в Районен съд – Първомай, като разкри същата за длъжност „съдебен деловодител“ в Районен съд – Пловдив. Изразено бе съгласие административните ръководители на Районен съд – Първомай, и на Районен съд – Пловдив, след получаване на решението, при възможност да приложат процедурата по чл. 343, ал. 2 от ЗСВ за съдебния служител, чиято бройка е съкратена в едния съд и разкрита в другия.

Корекцията е направена предвид изключително високата действителна натовареност на Районен съд – Пловдив - 73,31 за първото полугодие на 2019 г., при средна за районните съдилища в областните центрове в страната 67,42 и 57,08 за 2018 г., при средна 55,38. Съотношението брой служител общо/магистрати е 2,65, при средно за районните съдилища в областните центрове в страната 2,86.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд