Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
ПК на ВСС избра Дойчин Дойчев – и.ф. „административен ръководител – окръжен прокурор“ на ОП – Ямбол за административен ръководител – окръжен прокурор на ОП – Ямбол

13 май 2020 година

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет проведе събеседване с двамата кандидати в процедурата за избор за назначаване на длъжността „административен ръководител – окръжен прокурор“ на Окръжна прокуратура – Ямбол - Димитринка Тодорова Шкодрова - Георгиева – заместник на административния ръководител – заместник-окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – Ямбол и Дойчин Иванов Дойчев – изпълняващ функциите „административен ръководител – окръжен прокурор“ на Окръжна прокуратура – Ямбол. Събеседването бе проведено чрез видеоконферентна връзка, във връзка с решение на Прокурорската колегия по протокол №14/15.04.2020 г. в д.т 20.

На основание чл. 194б, ал. 1 от Закона за съдебната власт, Колегията проведе избор за назначаване на длъжността „административен ръководител – окръжен прокурор“ на Окръжна прокуратура – Ямбол, като с 8 гласа „За“ и 1 глас „Против“, подкрепи кандидатурата на Дойчин Дойчев.

Прокурор Дойчин Дойчев притежава изискуемия 8-годишен юридически стаж по чл. 170, ал. 2 вр. чл. 164, ал. 2 от ЗСВ за заемане на длъжността „административен ръководител – окръжен прокурор“. Притежава юридически стаж над 20 години. Дойчин Дойчев започва професионалната си кариера като младши прокурор в Окръжна прокуратура – Ямбол през 2000 г. В периода 14.05.2001 г. – 10.10.2014 г. работи в Районна прокуратура – Ямбол, като последователно заема следните длъжности: „прокурор“, „заместник-административен ръководител“ и „административен ръководител – районен прокурор“. От 10.10.2014 г. до 10.10.2019 г. е административен ръководител на Окръжна прокуратура – Ямбол, а към настоящия момент е изпълняващ функциите окръжен прокурор на същата. Според становище на КПЕ, прокурор Дойчинов упражнява правомощията си обективно и безпристрастно, като проявява независимост при формиране на вътрешното си убеждение. При вземане на решения се ръководи от закона, като подробно анализира и оценява всички факти и обстоятелства, свързани с работата. При изпълнение на служебните си задължения се отнася с уважение към колегите си и гражданите. В отношенията си с тях е толерантен и любезен. Притежава отлична обща и правна култура. Независимо от високата си професионална компетентност, полага усилия за повишаване на квалификацията си, а придобития опит споделя с колегите си. Според Концепцията си за стратегическо управление на Окръжна прокуратура - Ямбол, прокурор Дойчинов отбелязва, че дългогодишната му работа, му дава увереност, че познава много добре както силните, така и слабите страни в дейността на ОП – Ямбол, както и районните прокуратури от района. Като административен ръководител на ОП - Ямбол от 10.10.2014 г. до момента, е отговарял за цялостната организация и управление на този орган на съдебната власт. Притежава точна представа за професионалните и лични качества на всеки един прокурор, следовател и служител. С работата и дейността си досега е създал предпоставки за добро взаимодействие на прокуратурата с други органи. Като заключение, прокурор Дойчинов споделя, че през изминалите пет години от мандата си, като административен ръководител-окръжен прокурор на ОП – Ямбол е вложил много усилия за постигане на целите, които си е поставил. Има желание и намерение да продължава да ги следва, като ги доразвие и надгради. Разчита на натрупания опит и авторитет, изграден с труд и личен пример през годините.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд