Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет взе решение за оптимизиране щатната численост на органи на съдебната власт

13 май 2020 година

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет определи, на основание чл.30, ал. 5, т. 4 от ЗСВ, четири щатни длъжности „заместник на административния ръководител – заместник градски прокурор“ в Софийска градска прокуратура, чрез трансформиране на две свободни длъжности „заместник на административния ръководител – заместник градски прокурор“ от щатната численост на Софийска градска прокуратура в две щатни длъжности „прокурор“ в органа, считано от датата на вземане на решението.

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет предлага на Пленума на Висшия съдебен съвет, на основание чл. 30, ал. 5, т. 7 от ЗСВ, да съкрати щатната численост на Софийска градска прокуратура с три свободни длъжности „прокурор“, като ги разкрие в Апелативна специализирана прокуратура, считано от датата на вземане на решението, както и да съкрати щатната численост на Следствения отдел в Софийска градска прокуратура с пет свободни длъжности „следовател“ и да разкрие три щатни длъжности „прокурор“ в Специализираната прокуратура и две щатни длъжности „следовател“ в Следствения отдел в Специализираната прокуратура, считано от датата на вземане на решението.

Предлага на Пленума на Висшия съдебен съвет да съкрати щатната численост на Национална следствена служба с една свободна длъжност „следовател“ и да разкрие една щатна длъжност „прокурор“във Върховна касационна прокуратура, считано от датата на вземане на решението.

Предлага на Пленума на Висшия съдебен съвет да съкрати щатната численост на Национална следствена служба с една длъжност „следовател“ и да разкрие една щатна длъжност „следовател“ в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура – Бургас, считано от 20.05.2020 г.

Предлага на Пленума на Висшия съдебен съвет, на основание чл. 30, ал. 5, т. 7 от ЗСВ да съкрати щатната численост на Национална следствена служба с една длъжност „следовател“ и да разкрие една щатна длъжност „следовател“ в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура – Плевен, считано от 26.05.2020 г.

Предлага на Пленума на Висшия съдебен съвет да съкрати щатната численост на Национална следствена служба с една длъжност „следовател“ и да разкрие една щатна длъжност „прокурор“ във Върховна касационна прокуратура, считано от 01.06.2020 г.

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет внася предложенията си в заседанието на Пленума на Висшия съдебен съвет, насрочено на 21.05.2020 г., за разглеждане и произнасяне.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд