Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС реши да не се увеличава броят на съдебните служители тази година

2 юни 2020 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет реши, че общият брой на съдебните служители в съдилищата няма да бъде увеличаван до края на настоящата година, извън одобрения към началото ѝ, освен ако не е крайно наложително и финансово възможно.

Колегията уведоми административните ръководители, че нови щатни бройки за отделните съдилища ще бъдат отпускани при стриктна преценка на необходимостта от тях, в рамките на одобрения за съдилищата в България брой на съдебните служители и възможността за преместване на незаети щатове.

Колегията взе предвид, че строгата финансова дисциплина, която се налага в резултат на извънредното положение и последиците му, ще възпрепятства разкриването на нови щатни бройки извън одобрените към началото на 2020 г.

Към момента са свободни 136,5 щатни бройки за съдебни служители в съдилищата. Комисия „Съдебна администрация“ към СК е изпратила писма до тези съдилища, с искане на информация защо не са заети.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд