Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС определи дати за избор на административни ръководители на 8 съдилища

2 юни 2020 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет определи дати за провеждане на събеседване с допуснатите кандидати в процедури за избор на административни ръководители в органите на съдебната власт.

На 19.06.2020 г. от 09.00 ч. ще бъдат изслушани кандидатите за Окръжен съд – Кърджали, Районен съд – Девня и Районен съд – Бургас.

На 26.06.2020 г. от 09.00 ч. е насрочен изборът за председател на Районен съд – Исперих, Районен съд – Ямбол и Районен съд – Раднево. На 03.07.2020 г. от 09.00 ч. ще се проведе събеседването с кандидатите за Окръжен съд – Пловдив и Районен съд – Девин.

Колегията насрочи извънредни заседания за провеждане на избора на административните ръководители в три поредни петъка, като кандидатите трябва да присъстват в сградата на ВСС.

В процедурите за седем от съдилищата участва по един кандидат за административен ръководител, а за Окръжен съд – Пловдив - двама.

С решение на Колегията не бе определена дата за избор на председател на Военен съд – Сливен, тъй като предстои обсъждане на структурата на военните съдилища.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд