Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС трансформира 31 щатни бройки за съдебни служители от ВКС в Апелативен съд – София

9 юни 2020 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет на основание чл. 30, ал. 5, т. 8 от Закона за съдебната власт съкрати 31 щатни бройки във Върховния касационен съд и разкри същите в Апелативен съд – София. Трансформирани са длъжности „началник отдел „Управление на собствеността“, „ръководител сектор „Експлоатация на сгради и съоръжения“, „ръководител сектор „Снабдяване, поддръжка и транспорт“, „експерт – инженер“, за различни видове специалисти, за гардеробиери и 15 щатни бройки за „чистач“.

Увеличаването на щатната численост на Апелативен съд – София, чрез намаляване на щатната численост на Върховния касационен съд е в изпълнение на решение на Пленума на ВСС по протокол № 10/30.04.2020 г. относно възлагане стопанисването на недвижим имот, заедно с построената в него административна сграда – Съдебна палата, на административния ръководител на Апелативен съд – София.

След съгласуване на тази трансформация с Комисия „Бюджет и финанси“, Комисия „Съдебна администрация“ ще внесе в следващото заседание на Съдийската колегия  предложение за промяна на Правилата за прилагане на Класификатора за длъжностите в администрацията на съдилищата.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд