Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Пленумът на ВСС оптимизира щатната численост на районните съдилища в Бяла Слатина, Балчик, Русе и Варна

18 юни 2020 година

Пленумът на Висшия съдебен съвет, на основание чл. 30, ал. 2, т. 8 от ЗСВ, съкрати по една длъжност“съдия“ в Районен съд – Видин и във Военен съд – Пловдив и съответно разкри по една длъжност в Районен съд – Бяла Слатина и в Районен съд – Балчик, считано от датата на вземане на решенията. Оптимизирането на щатната численост в районните съдилища е във връзка с устройване на административни ръководители и липсата на свободни бройки към настоящия момент. Вторият мандат на председателя на Районен съд – Бяла Слатина изтича на 24.06.2020 г., като е заявено желанието ѝ да бъде възстановена по реда на чл. 169, ал. 5 от ЗСВ на длъжност „съдия“ в същия съд. Настоящият и. ф. административен ръководител на Районен съд – Балчик е оттеглила съгласието си да упражнява административно-ръководните функции на съда и е отправила искане за преназначаване на длъжност „съдия“, като за целта е необходимо осигуряване на щатна бройка за длъжността „съдия“ .

Пленумът на ВСС съкрати една длъжност „заместник на административния ръководител – заместник-председател“ на Районен съд – Дулово и съответно разкри една длъжност „съдия“ в Районен съд – Русе, считано от датата на вземане на решението. Оптимизирането на щатната численост на Районен съд – Русе е във връзка с оттегленото съгласие на Галена Чешмеджиева-Дякова да изпълнява функциите на председател на Районен съд – Дулово и желанието ѝ да бъде преназначена на длъжност „съдия“ в Районен съд – Русе. Нейният първи мандат като административен ръководител на съда в Дулово изтече на 24.11.2029 г.

Считано от 02.07.2020 г., Пленумът на ВСС съкращава една длъжност „съдия“ в Районен съд – Генерал Тошево и съответно разкрива една длъжност „съдия“ в Районен съд – Девня, с цел устройване на досегашния и. ф. председател на Районен съд – Девня, предвид насрочената за 19.06.2020 г. процедура за избор на административен ръководител.

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд