Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Пленумът на ВСС оптимизира щатната численост на Окръжна прокуратура – Търговище, Районна прокуратура – Стара Загора и Районна прокуратура - Берковица

18 юни 2020 година

Пленумът на Висшия съдебен съвет, на основание чл. 30, ал. 2, т. 8 от ЗСВ, съкрати щатната численост на Окръжна прокуратура – Търговище с една свободна длъжност „прокурор“ и разкри една длъжност „младши следовател“ в Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура – Търговище, считано от 18.06.2020 г. Решението е във връзка с назначаване на класираните двама кандидати по обявения с решение на Прокурорската колегия по протокол № 3/30.01.2019 г. конкурс за младши следователи. За обявената една конкурсна длъжност в следствения отдел, желание са заявили двама кандидати, с еднакъв резултат и еднакъв общ успех от държавните изпити. С решение на Колегията по протокол № 25/29.07.2019 г. двамата кандидати са одобрени, съобразно заявеното им желание, като към настоящия момент преминават задължителното 9-месечно обучение в Националния институт на правосъдието.

На посоченото основание, считано от 03.07.2020 г., Пленумът на ВСС съкрати една длъжност „младши прокурор“ в Районна прокуратура – Стара Загора и разкри една щатна длъжност „прокурор“ в същата прокуратура. Решението е във връзка с планираните две длъжностите за „младши прокурори“ и предстоящото назначаване на длъжност „прокурор“ на един от младшите магистрати в органа, с изтичащ срок през м. юли 2020 г.

Пленумът на ВСС съкрати щатната численост на Районна прокуратура – Лом с една свободна длъжност „ прокурор“ и съответно разкри една щатна длъжност „прокурор“ в Района прокуратура – Берковица, считано от датата на вземане на решението. Увеличаването на щатната численост на Районна прокуратура – Берковица се налага с оглед необходимостта от устройване на административния ръководител с изтичащ на 24.06.2020 г. втори мандат, която е пожелала да бъде възстановена на заеманата преди избора длъжност „прокурор“ в районната прокуратура.

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд