Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Пленумът на ВСС даде съгласие за извършване на разходи и корекции по бюджети на органи на съдебната власт във връзка с искания от административни ръководители

18 юни 2020 година

Пленумът на Висшия съдебен съвет даде съгласие да бъде извършен разход от Софийски районен съд в размер на 81 493.05 лв. за възстановяване на недължимо платена сума. Решението е във връзка с възстановяване на държавни такси по искови молби, преведени грешно от „Софийска вода“ АД на СРС вместо на Софийски градски съд.

По искане от административния ръководител на Административен съд – София-град се даде съгласие за увеличение на бюджета на съда с 300 лв. за изплащане на предявено вземане по изпълнителен лист от 09.03.2020 г., издаден от Софийски градски съд.

Пленумът на ВСС даде съгласие за увеличение по бюджета на Административен съд – Пловдив с 16 168 лв., с цел осигуряване на средства, представляващи възстановени щети от застраховател за извършване на текущ ремонт, заради проникване на дъждовна вода в сградата на съда.

Пленумът даде съгласие за увеличение на бюджета на Специализиран наказателен съд в размер на 1 898 лв. за закупуване на два броя телевизори за две съдебни зали, във връзка с водене на дела чрез видеоконферентна връзка.

Във връзка с обявената извънредна епидемична обстановка и възможността за оптимизиране на процеса на правораздаване в електронна среда Пленумът даде съгласие за корекции по бюджетите на ВСС и на Районен съд – Карнобат с 2 396 лв. за закупуване на 2 бр. компютърни конфигурации, с цел подмяна на дефектирал компютър и обособяване на ново работно място – отдалечена регистратура; на Районен съд – Луковит с 1 154 лв. за закупуване на компютърна конфигурация, уеб камера и микрофон за компютър.

Пленумът даде съгласие за корекции по бюджетите на ВСС и на Окръжен съд – Добрич, с цел осигуряване на средства за закупуване на 1 бр. сървър на стойност 7 999 лв. и операционна система на стойност 1 901 лв., дефектирал стар сървър и необходимостта от осигуряване на нормалната дейност на информационните системи.

Средствата са за сметка на резерва за неотложни и непредвидени разходи, както и на неразпределения резерв по бюджета на съдебната власт за 2020 г.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд