Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Пленумът на ВСС извърши промяна по бюджета на съдебната власт за 2020 г., на основание чл. 113, ал. 7 от Закона за публичните финанси

18 юни 2020 година

Пленумът на Висшия съдебен съвет извърши промяна по бюджета на съдебната власт към 18.06.2020 г., на основание чл. 113, ал. 7 от Закона за публичните финанси, като увеличи максималният размер на ангажиментите за разходи, които могат да бъдат поети през 2020 г. с 3 724 764 лв. и съответно увеличи със същата сума максималния размер на новите задължения за разходи, които могат да бъдат натрупани през 2020 г.

Министърът на финансите ще бъде уведомен за извършената промяна по бюджета на съдебната власт за 2020 г., на основание чл. 113, ал. 8 от Закона за публичните финанси.

Решението на ВСС е във връзка с извършените от началото на 2020 г. корекции по бюджета на съдебната власт, свързани с одобряване на допълнителни разходи за обезпечаване на изпълнението на функциите на Бюрото по защита при главния прокурор, включително по бюджетите на второстепенните разпоредители, касаещи издръжката и капиталовите разходи.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд