Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Пленумът взе решение за отписване от баланса на ВСС на имот в гр. Петрич

18 юни 2020 година

Пленумът на Висшия съдебен съвет прие да бъде отписан от баланса на ВСС недвижим имот - публична държавна собственост, намиращ се в гр. Петрич, ул. „д-р Асен Златаров“ № 14, заедно с построените в него 7 сгради и една временна постройка – навес, подробно описани в Акт за държавна собственост № 416 от 11.11.2004 г., като възложи на дирекция „Бюджет и финанси“, на основание чл. 387 от ЗСВ, да предприеме съответните действия.

Министерство на правосъдието ще бъде уведомено за предприетите действия по отписване на имота от баланса на ВСС.

Имотът е прехвърлен по баланса на ВСС през 2016 г., но досието му не е предадено, тъй като същият не попада в обхвата на „имоти на съдебната власт“ по смисъла на Конституцията на република България и § 83 от ПЗР на ЗИДЗСВ. Предоставен е за управление на Министерство на правосъдието за изграждане на съдебна сграда, но предвид че е закупена друга сграда и Районен съд – Петрич и Районна прокуратура - Петрич функционират в нея, въпросният имот е предвидено да бъде реконструиран за нуждите на Арест – гр. Петрич.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд