Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС избра Антони Николов за председател на Районен съд - Девня

19 юни 2020 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет единодушно с 11 гласа „за“ избра Антони Иванов Николов за административен ръководител – председател на Районен съд – Девня. Той има над 19 години юридически стаж в органите на съдебната власт като следовател и съдия.

Мотивиран е да кандидатства за длъжността въз основа на натрупания професионален опит и умения за работа в екип, със съзнание за отговорността и готовност да положи усилия за осъществяване на срочно и качествено правосъдие, за разумно управление на човешките ресурси и разумно планиране и разходване на бюджетните средства. Кандидатът отбелязва като постижения на Районен съд – Девня, качеството и ефективност в работата на съда, както и кадрова стабилност, които ще дадат положителна насока в бъдещата работа. Той набелязва като свои приоритети също осигуряването на публичност и прозрачност в дейността, съпричастност към всеки един от колектива. За тяхното изпълнение той предвижда създаване на оперативни планове, като контролът върху степента на изпълнението им, се осъществява от ръководството на институцията с подкрепата на работещите в нея. Планират се мерки като ежемесечен контрол на дела, по които не са предприети своевременни действия, навременно връчване на съдебни книжа, провеждане на периодични срещи със съдиите от въззивна и касационна инстанция, разглеждащи дела от същата материя, стриктно спазване на принципа на случайно разпределение на делата, анализ на резултатите, въз основа на който да се инициират бъдещи управленски действия и други. Съдия Николов предвижда прилагане на ежемесечна система за контрол за спазване на установените от закона срокове и минимизиране на просрочията. Той ще насочи усилия за подобряване на взаимодействието с гражданите и повишаване на правната им култура посредством обогатяване на интернет страницата му, осигуряване на по-добра информираност на гражданите и медиите за неговата работа и други. Въпроси към кандидата поставиха Лозан Панов – председател на Върховния касационен съд, и Атанаска Дишева - член на ВСС, които поискаха неговото мнение за сградния проблем на съда и за реформата на съдебната карта.

Подкрепа за кандидатурата заявиха Драгомир Кояджиков и Севдалин Мавров – членове на ВСС, Лозан Панов – председател на Върховния касационен съд, и Боян Магдалинчев – представляващ ВСС, които се мотивираха с представянето на управленска концепция на съдия Николов, със заявената подкрепа от Общото събрание на съдиите и неговата готовност да поеме отговорност за работата на съда.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд