Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС определи и. ф. „административни ръководители – председатели“ на четири съдилища

23 юни 2020 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет на основание чл. 175, ал. 4, изречение второ от Закона за съдебната власт, в изпълнение на решение на СК на ВСС по протокол № 31/23.10.2018 г., т. 15, определи Ивайло Параскевов Шабански – съдия в Районен съд – Бяла Слатина, за изпълняващ функциите „административен ръководител – председател“ на Районен съд – Бяла Слатина, считано от 25.05.2020 г., до встъпване в длъжност на нов административен ръководител.

Промяната е във връзка с изтичащия на 24.06.2020 г. първи мандат на досегашния председател на съда Силвия Андреева Житарска, и писмено заявено от нея, че не е съгласна да бъде определена за изпълняващ тези функции.

С решение на Колегията тя е преназначена на основание на чл. 169, ал. 5 от ЗСВ на заеманата преди назначаването ѝ за административен ръководител – председател на Районен съд – Бяла Слатина, длъжност „съдия“ в съда.

Съдийската колегия освободи по негова молба Димо Венков Цолов от длъжността и. ф. „административен ръководител – председател“ на Районен съд – Девня, като го преназначи на длъжност „съдия“ в същия съд, считано от датата на вземане на решението.

Колегията определи, поради настъпили нови обстоятелства, на основание чл. 175, ал. 4, изречение второ от ЗСВ и в изпълнение на решение на Съдийската колегия по протокол № 31/23.10.2018 г., т. 15, Даниела Христова Вълева – съдия в Районен съд – Девня, за изпълняващ функциите „административен ръководител – председател“, считано от датата на вземане на решението до встъпване в длъжност на новоизбрания административен ръководител – председател на съда.

На същите основания Колегията определи Даниела Йорданова Игнатова – съдия в Районен съд – Балчик, за изпълняващ функциите „административен ръководител – председател“ на съда, и Пламен Тодоров Дочев – съдия в Районен съд – Бяла, за изпълняващ функциите „административен ръководител – председател“ на Районен съд – Бяла, считано от датата на вземане на решението, до встъпване в длъжност на нов административен ръководител на съответния съд.

Решенията са във връзка с оттеглено съгласие на изпълняващите функциите „административен ръководител – председател“ в двата съда. Колегията назначи Ивелина Димитрова Велчева – и. ф. „административен ръководител – председател“ на Районен съд – Балчик, на длъжност „съдия“ в Районен съд – Балчик, както и Галена Петкова Чешмеджиева-Дякова – и. ф. „административен ръководител-председател“ на Районен съд – Бяла, на длъжност „съдия“ в Районен съд – Русе, считано от датата на вземане на решението.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд