Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
ПК на ВСС възобнови и продължи две дисциплинарни производства, прие за сведение Заповед за обърнато внимание на прокурор, както и комплексна планова проверка във ВКП от ИВСС

24 юни 2020 година

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет възобнови производството по дисциплинарно дело №3/2013 г. по описа на ВСС, образувано срещу Асен Василев Василев – прокурор в Районна прокуратура – Велинград, поради отпадане на основанията по чл. 54, ал. 1, т. 5 от АПК.

Колегията прие за сведение Заповед №РП-82/28.04.2020 г. на административния ръководител на Районна прокуратура – Пловдив, с която, на основание чл. 327, ал. 1 от ЗСВ, е обърнато внимание на Мария Стоянова Лулкина – прокурор в същата прокуратура, на основание чл. 327, ал. 3 от ЗСВ, Заповедта на административния ръководител на Районна прокуратура – Пловдив да се приложи към кадровото дело на прокурора.

Колегията прие за сведение и акт за резултати от извършена комплексна планова проверка в отдел 01 “Специализиран“ и отдел 05 “Аналитичен“ във ВКП, извършена в изпълнение на Заповед № ПП-01-67/09.10.2019 г. на главния инспектор на ИВСС.

На основание чл. 316, ал. 1 от ЗСВ, изречение второ, във връзка с чл.314, ал. 2 от ЗСВ, Колегията продължи дисциплинарно производство по административна преписка № 211/2020 г. по описа на Софийска градска прокуратура, под № 10/2020 г. по описа на ВСС за налагане на дисциплинарно наказание на Бойко Йорданов Атанасов – следовател в Следствения отдел при Софийска градска прокуратура.

На основание чл. 316, ал. 3 от ЗСВ, с отвод на Даниела Машева и Йордан Стоев, избра чрез жребий дисциплинарен състав Гергана Мутафова, Светлана Бошнакова и Калина Чапкънова, като на основание чл. 316, ал. 3 от ЗСВ избра Калина Чапкънова за председател на състава, която е и докладчик.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд