Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Висшият съдебен съвет организира през месец юли 2020 г. публични обсъждания на модели за реформа на съдебната карта на районните съдилища и прокуратури по апелативни райони

3 юли 2020 година

Висшият съдебен съвет стартира десет публични обсъждания на разработени възможни модели за реформа на съдебната карта на ниво районни съдилища и прокуратури за петте апелативни райони, изготвени в изпълнение на Дейност 1 „Разработване на модел за оптимизация на съдебната карта на българските съдилища и прокуратури“ по проект „Създаване на модел за оптимизация на съдебната карта на българските съдилища и прокуратури и разработване на ЕИСС", финансиран по Оперативна програма „Добро управление".

Събитията ще се проведат през месец юли, като публичните обсъждания, касаещи съдилищата са планирани в периода 6-20 юли, а тези за прокуратурите в периода 8-16 юли 2020 г. Мероприятията започват на 6 юли с онлайн среща в реално време за съдилищата от Апелативен район – София. Публичните обсъждания, свързани с районните прокуратури ще се проведат чрез онлайн излъчвания.

Основната цел на проекта е оптимизация на съдебната карта и въвеждането на електронно правосъдие, което съответства на Приоритетна ос 3 „Прозрачна и ефективна съдебна система“ на ОПДУ 2014-2020 г. за повишаване на качеството и ускоряване на правораздаването и модернизиране на съдебната система.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд