Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Прокурорът от Военно-апелативна прокуратура Евгени Иванов е предложен за член на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет

Днес, 13.07.2020 г., в деловодството на Висшия съдебен съвет е депозирано предложение за представяне на кандидат пред Общото събрание на прокурорите за избор на член на Висшия съдебен съвет.

Номинираният кандидат е Евгени Иванов Иванов – прокурор от Военно-апелативна прокуратура. Той е предложен от Елин Алексов – прокурор във Върховна касационна прокуратура, Даниела Ангелова – и. ф. административен ръководител на Апелативна специализирана прокуратура, Радослав Димов – административен ръководител на Апелативна прокуратура – София, Владимир Николов – прокурор в Районна прокуратура – Плевен, Георги Чинев – административен ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас, Георги Георгиев – административен ръководител на Окръжна прокуратура – Русе, Владимир Станков – административен ръководител на Апелативна прокуратура – Варна. В предложението е посочено, че мотивите за представяне кандидатурата на прокурор Иванов се основават на неговите лични, професионални и нравствени качества.

Евгени Иванов има над 20 годишен професионален стаж изцяло в органите на съдебната власт. Заемал е последователно длъжностите военен следовател, прокурор и заместник-административен ръководител във Военно-окръжна прокуратура – София и прокурор във Военно-апелативна прокуратура. Вече трети мандат е председател на  Асоциацията на прокурорите в Република България, а от началото на 2020 г. е съпредседател на Съвета за партньорство към ВСС.

Предложението за номинацията на прокурор Иванов, както и неговото съгласие за участие в процедурата за избор на член на Прокурорската колегия на ВСС са публикувани на интернет сайта на Съвета в раздел „Общо събрание за избор на член на ВСС“. Крайният срок за депозиране на предложения за изборен член на Прокурорската колегия е 17.07.2020 г.

Общото събрание прокурорите за избор на член на ВСС е насрочено за 19 и 26 септември 2020 г.

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд