Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС прие Доклад относно мерките за отстраняване на нарушенията на правото на разглеждане и решаване на делото в разумен срок, приети по реда на чл. 60м, ал. 2 от Глава трета „а“ от ЗСВ

14 юли 2020 година

Съдийската колегия на ВСС прие Доклад относно мерките за отстраняване на нарушенията на правото на разглеждане и решаване на делото в разумен срок, приети по реда на чл. 60м, ал. 2 от Глава трета „а“ от ЗСВ и отчетните доклади от административните ръководители на съдилищата относно изпълнението на тези мерки.

Колегията обърна внимание на административните ръководители на съдилищата в Апелативен район – София, че следва да изпращат отчети от извършени проверки в изпълнение на наложените мерки, приети по т. 90 от протокол № 21/19.07.2018 г. на Пленума на ВСС.

До Съдийската колегия са представени доклади за 2019 г. от административните ръководители на Апелативен район – Варна и Апелативен район – Бургас, а за първото шестмесечие на 2020 г. в изпълнение на решения на Пленума на ВСС по чл. 60м, ал. 2 от ЗСВ са изпратени доклади от административните ръководители на Апелативен район – Варна, Апелативен район - Бургас и Апелативен специализиран наказателен съд.

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд