Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Унифицираният модел за оптимизиране на районните прокуратури е най-подходящ, според публичните обсъждания по проект „Създаване на модел за оптимизация на съдебната карта на българските съдилища и прокуратури и разработване на ЕИСС"

16 юли 2020 година

В периода 8-16 юли 2020 г. бяха проведени пет публични обсъждания на разработените модели за реформа на съдебната карта на районните прокуратури с представители на професионалната общност, местната власт и други заинтересовани страни от петте апелативни района – София, Пловдив, Бургас, Варна и Велико Търново. Виртуалните срещи бяха осъществени чрез онлайн излъчвания в реално време, във връзка с въведените епидемични мерки в страната, като на участниците бе осигурена възможност за писмено задаване на въпроси, коментари и становища в отворена чат сесия.

Публичните обсъждания се проведоха в изпълнение на Дейност 1.7. от проект BG05SFOP001-3.001-0001-C01 „Създаване на модел за оптимизация на съдебната карта на българските съдилища и прокуратури и разработване на Единна информационна система на съдилищата”, финансиран от Оперативна програма „Добро управление“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд, който се изпълнява от Висшия съдебен съвет.

 

 

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд