Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Пленумът на ВСС предлага допълнение на Наредбата за утвърждаване на образци на заповед за изпълнение, заявление за издаване на заповед за изпълнение и други книжа във връзка със заповедното производство

24 септември 2020 година

Пленумът на ВСС измени свое решение по д. т. 41. 3 от протокол № 17/09.07.2020 г., като предлага на министъра на правосъдието в Наредба № Н-2 от 18.02.2020 г. за утвърждаване на образци на заповед за изпълнение, заявление за издаване на заповед за изпълнение и други книжа във връзка със заповедното производство (обн. ДВ, бр. 15 от 21.02.2020 г.) да бъде регламентирана възможността за подаване на заявление за издаване на заповед за изпълнение на чл. 410 от ГПК по електронен път, като чл. от Наредбата се допълни със следния текст:

„Заявление за издаване на заповед за изпълнение по реда на чл. 410 от ГПК може да бъде подадено и по електронен път, чрез електронен формуляр, одобрен с решение на Пленума на ВСС“.

Пленумът предлага да се предвиди допълнителен текст в сила от 01.01.2021 г.

Решението е във връзка с осъщественото надграждане на Единния портал за електронно правосъдие и внедряването на електронната услуга за подаване на заявления по чл. 410 от ГПК, като извършване на процесуално действие по електронен път.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд