Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Пленумът на ВСС прие доклад за вторичен одит на информационната сигурност на ЦССРД

24 септември 2020 година

Пленумът на Висшия съдебен съвет прие доклад на „Аматас“ ЕАД по договор № ВСС-8898/31.08.2020 г. за вторичен одит на информационната сигурност на Централизираната система за случайно разпределение на делата (ЦССРД). С него изпълнителят удостоверява, че са отстранени всички първоначално установени външни и вътрешни уязвимости на ЦССРД.

Одитът е реализиран в изпълнение на решение на Пленума на ВСС по протокол № 8/09.04.2020 г., т. 1.4 за упълномощаване на представляващия ВСС да организира и проведе обществена поръчка по реда на Закона за обществените поръчки с предмет „Отстраняване на вътрешни и външни уязвимости на Централизираната система за случайно разпределение на на делата“. След провеждането ѝ е сключен договор с „Информационно обслужване“ АД, което в указания срок е представило приемо-предавателен протокол за изпълнение на дейностите.

С решение на Комисия „Бюджет и финанси“ към Пленума на ВСС е дадено съгласие за извършване на разход за необходимия вторичен одит на ЦССРД. Съгласно чл. 30, ал. 4 от договора „Аматас“ ЕАД предоставя възложения му „Доклад за извършен вторичен одит на системата“, който удостоверява, че от страна на „Информационно обслужване“ АД са отстранени всички първоначално установени външни и вътрешни уязвимости на ЦССРД.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд