Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
36,12 % e избирателната активност на прокурорите в Общото събрание за избор на член на ВСС към 12:00 часа

26 септември 2020 година

Към 12:00 ч. общата избирателна активност на прокурорите, гласували в Общото събрание за избор на член на Висшия съдебен съвет е 36,12 %. Чрез информационната система за електронно гласуване през интернет правото си на глас са упражнили 509 от прокурорите, като избирателната активност е 38,80 %. Избирателната активност в системата за електронно гласуване може да се проследи в реално време тук.

 С хартиени бюлетини на място в Съдебната палата са упражнили правото си на вот 44 прокурори и избирателната активност е 20,09 %.

В 11:00 ч. в Съдебната палата гласува кандидатът за член на ВСС Евгени Иванов - прокурор във Военно-апелативна прокуратура.

На интернет страницата на ВСС, в раздел „Пресцентър” периодично ще бъде предоставяна информация за избирателната активност в 15.00 ч. и 18.00 ч.

Системата не предвижда възможност за генериране на данни относно начина на гласуване и е ограничена за достъп в интернет от мрежи, извън територията на България. Гаранциите за тайната на вота при електронното гласуване са детайлно разписани в чл. 50 - чл. 54 от Правилата за провеждане на избори на членове на ВСС от квотата на съдиите, прокурорите и следователите. Сред тях са липса на каквато и да е информация за самоличността на избирателите, не записва и не съхранява информация за това, кой избирател за кого гласува или с какъв код и за кои кандидати. Достъпът до системата автоматично се блокира при пет последователни грешни опита. Един избирател може да гласува само веднъж в рамките на изборния ден.

От регистрираните с решение на Прокурорската колегия по протокол № 32/18.08.2020 г. като наблюдатели при провеждане на Общото събрание на прокурорите на 26.09.2020 г., присъства  адвокат Татяна Лисичкова - представител на „Асоциация „Форум“.

Вторият ден от Общото събрание на прокурорите се излъчва чрез интернет сайта на ВСС – раздел „Онлайн“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд