Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС поощри Наталия Марчева – съдия във ВАС, с отличие „личен почетен знак първа степен – златен“ и с парична награда в размер на 1000 лева и я освободи от длъжност

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет поощри, на основание чл. 303, ал. 2, т. 2, б „а“ и чл. 303, ал. 3, т. 1 от ЗСВ, Наталия Марчева–Кътова – съдия във Върховния административен съд, с отличие „личен почетен знак първа степен – златен“, както и с парична награда в размер на 1000 лева за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества.

Съдия Марчева е поощрена по предложение от председателя на Върховния административен съд Георги Чолаков, който посочва, че повече от 40 години юридически стаж, Наталия Марчева над 28 години е заемала длъжността „съдия“, от които повече от 22 години във ВАС. В предложението се посочват нейната отлична теоретична и практическа подготовка, богат професионален опит, и уважението на съдиите и съдебните служители. Отчетено е, че „актовете, постановени от нея са се превърнали в своеобразен еталон за обективност, качество и прецизност, атестат за което е и повишеното обществено доверие в ефективността на административното правосъдие“.

Подкрепа за предложението изрази Боян Магдалинчев – представляващ ВСС.

Съдийската колегия освободи, на основание чл. 165, ал. 1, т. 1 от ЗСВ – навършване на 65-годишна възраст, Наталия Марчева от заеманата длъжност „съдия“ във Върховния административен съд, считано от 09.10.2020 г.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд