Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС насрочи обсъждане на резултатите по Дейност 1 „Разработване на модел за оптимизация на съдебната карта на българските съдилища и прокуратури“ по проект по ОПДУ

6 октомври 2020 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет насрочи за 15 октомври 2020 г. извънредно заседание за обсъждане на резултатите по изпълнението на Дейност 1 „Разработване на модел за оптимизация на съдебната карта на българските съдилища и прокуратури“ – поддейности 1.5, 1.6 и 1.7 от обхвата на проект „Създаване на модел за оптимизация на съдебната карта на българските съдилища и прокуратури и разработване на Единна информационна система на съдилищата“, изпълняван от ВСС по Оперативна програма „Добро управление“ 2014-2020 г.

Екипът по проект е представил  10 броя детайлни доклади за реорганизация на районни съдилища, определени с решение на Пленума на ВСС по протокол № 29/05.12.2019 г., т. 54, изготвени в изпълнение на поддейност 1.5 „Изготвяне на детайлни доклади по места за реорганизация на съдебни структури“ на проекта; доклад – предложения за оптимизация на съдилища, изготвен в изпълнение на поддейност 1.6. „Разработване на предложения за оптимизация на съдебната карта“, както и резюмета от проведени пет публични  обществени обсъждания на разработените модели за оптимизиране на районни съдилища, изготвени в изпълнение на дейност 1.7. „Избор на модел за оптимизация на съдебната карта“.  

Проект „Създаване на модел за оптимизация на съдебната карта на българските съдилища и прокуратури и разработване на единна информационна система на съдилищата“ е с начален срок на изпълнение от 01.06.2016 г. и краен срок 31.12.2020 г. В обхвата на договора са предвидени за изпълнение общо 7 дейности, като една от тях - Дейност 1, е за оптимизиране на съдебната карта. Тя се изпълнява комплексно от външен изпълнител, по сключен договор между ВСС и „Глобал Адвайзърс“ АД, и от екипа на ВСС, подпомаган от 15 представители от съдилищата и прокуратурите – административни ръководители.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд