Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
ПК на ВСС избра Модел за оптимизация на съдебната карта за прокуратурите и одобри проект на Пътната карта с план за действие за реорганизация на структури на ПРБ на окръжно и апелативно ниво

7 октомври 2020 година

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет проведе обсъждане и единодушно избра Модел 1 за оптимизиране на районните прокуратури – унифициран подход, разработен в рамките на Дейност 1.6. „Разработване на предложения за оптимизация на съдебната карта по проект „Създаване на модел за оптимизация на съдебната карта на българските съдилища и прокуратури и разработване на Единна информационна система на съдилищата”, изпълняван от Висшия съдебен съвет по Оперативна програма „Добро управление“ 2014-2020 г., който да бъде приложен за всички районни прокуратури със седалища извън областните центрове, с изключение на Софийска районна прокуратура и районните прокуратури със седалища в София – област.

Колегията избра Модел 2, който да бъде приложен за районните прокуратури със седалища в град София и София-област, а именно Софийска районна прокуратура и районните прокуратури в градовете Ботевград, Елин Пелин, Етрополе, Ихтиман, Костинброд, Пирдоп, Самоков, Своге и Сливница, като възложи на Главния прокурор в срок до 30.04.2021 г. да предложи обсъждане на конкретното предложение за организацията, във връзка с реализиране на Модел 2.

Колегията одобри проект на Пътната карта с план за действие за реорганизация на структури на ПРБ на окръжно и апелативно ниво, и на основание чл. 30, ал. 5, т. 6 от Закона за съдебната власт и при наличието на решение на Съдийската колегия във връзка с изпълнение на дейност 1.7. „Избор на модел за оптимизация на съдебната карта“ по проекта, ще внесе решенията си за заседание на Пленума на Висшия съдебен съвет за одобрение.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд