Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС отмени наложено със заповед на административния ръководител на АСНС дисциплинарно наказание на съдия Даниела Росенова

8 декември 2020 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет на основание чл. 314, ал. 4 от Закона за съдебната власт, отмени наложеното със Заповед № 95/14.10.2020 г. на административния ръководител на Апелативен специализиран наказателен съд дисциплинарно наказание по чл. 308, ал. 1, т. 1 от Закона за съдебната власт – „забележка“, на Даниела Росенова – съдия в Апелативен специализиран наказателен съд (АСНС). Те са наложени във връзка с дисциплинарно нарушение по чл. 307, ал. 3, т. 3 от Закона за съдебната власт.

Заповедта, ведно с решението на Колегията, се прилагат към кадровото дело на съдията.

На основание чл. 323 от Закона за съдебната власт, решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 14-дневен срок.

Съдийската колегия на ВСС прие становището на дисциплинарния състав по делото, който прави извод, че не е доказано извършването от страна съдия Росенова на посоченото дисциплинарно нарушение, а издадената заповед на административния ръководител на АСНС не е обоснована от фактическа и правна страна, поради което и на основание чл. 314, ал. 4, предложение второ от ЗСВ следва да бъде отменена.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд