Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС разкри нови щатни бройки за съдебни служители в РС – Ихтиман и СРС във връзка с въвеждането в експлоатация на ЕИСС

8 декември 2020 година

Съдийската колегия на ВСС съкрати, на основание чл. 30, ал. 5, т. 8 от ЗСВ, 1 свободна щатна бройка за длъжност „съдебен секретар“ в Районен съд – Търговище, и съответно разкри 1 щ. бр. за длъжност „призовкар“ в Районен съд – Ихтиман, считано от 15.12.2020 г. Разкриването на втора щ. бр. за длъжността е във връзка с въвеждането на ЕИСС в експлоатация и изключително високата натовареност на съда, който е на 7-мо място за районните съдилища извън областните центрове в страната за първото полугодие на 2020 г.

Съдийската колегия на ВСС разкри, на основание чл. 30, ал. 5, т. 8 от ЗСВ 6 щ. бр. за длъжност „съдебен деловодител“ по щата на Софийски районен съд (СРС), чрез съкращаване на 4 щ. бр. за длъжността „съдебен секретар“ в районните съдилища в градовете Кула, Видин, Мадан, Чепеларе, 1 щ. бр. за длъжността „съдебен архивар“ в Районен съд – Свиленград и 1 щ. бр. за длъжността „съдебен деловодител“ в Районен съд – Разград, считано от 15.12.2020 г. С новите длъжности се обезпечава създаването на специализирано междинно звено в СРС, допълващо дейността между АС „Регистратура“ и АС „Съдебно деловодство“ и „Съдебни секретари“ за извършване на цялата техническа дейност, свързана с въвеждането и експлоатацията на ЕИСС. В съда ежегодно се образуват и приключват по над 100 000 бр. дела като функционират 180 съдебни състава, които ежедневно получават и изпращат документи, свързани с делата.

Съдийската колегия съкрати, на основание чл. 30, ал. 5, т. 8 от ЗСВ, 1 свободна щ. бр. за длъжност „съдебен секретар“ по щата на Районен съд – Плевен и съответно разкри 1 щ. бр. за длъжността „чистач“ по щата на Районен съд – Пловдив, считано от датата на вземане на решението.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд