Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС одобри кандидатури за командировани национални експерти в Правната служба на Европейската комисия

8 декември 2020 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет одобри кандидатурата на Камелия Стоянова – съдия в Административен съд – София-град, за участие в процедурата на Европейската комисия за подбор на командировани национални експерти в Правната служба (SJ) на Европейската комисия, за вакантна позиция SJ-D.

Колегията на Висшия съдебен съвет одобри кандидатурата на Мария Димитрова – съдия в Районен съд – Русе, за участие в процедурата на Европейската комисия за подбор на командировани национални експерти в Правната служба (SJ) на Европейската комисия, за вакантна позиция SJ-D и SJ-E.

Вакантните длъжности за командировани национални експерти са обявени от Генерална дирекция „Човешки ресурси и сигурност“ на 19.10.2020 г. Функционалните характеристики за длъжност SJ-D предвиждат работа в екипа, който представлява Комисията по дела пред Съда на Европейския съюз като преюдициални запитвания и наказателни процедури в областта на бюджета, митниците и данъчното облагане. Избраният от ЕК кандидат за позиция SJ-E ще работи в екипа на Правната служба на ЕК, който осигурява вътрешно-институционално юридическо съдействие на ЕК и нейните дирекции в областта на конкуренцията и сливанията.

Колегията възложи на дирекция „Международна дейност и протокол“ в АВСС да предостави документите на кандидатите на дирекция „Човешки ресурси“ в Министерство на външните работи за препращането им по съответния ред.

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд