Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет откри процедура за подбор на 10 европейски делегирани прокурори от Република България и избра чрез жребий състав на Комисия по допустимост на кандидати

17 декември 2020 година

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, на основание чл. 5, ал. 1 от Правилата за подбор на кандидати за европейски делегиран прокурор (Правилата), откри процедура за подбор на 10 европейски делегирани прокурори от Република България, на пълно работно време, с оглед одобрения им брой, съгласно изискванията на чл. 13, параграф 2 на Регламент (ЕС) 2017/1939 за установяване на засилено сътрудничество за създаване на Европейската прокуратура.

В 30-дневен срок от публикуване на обявлението на официалната интернет страница на Висшия съдебен съвет, кандидатите могат да подадат в деловодството на Висшия съдебен съвет, лично или чрез упълномощено лице, по пощата или по електронен път на електронен адрес – vss@vss.justice.bg, подписано с квалифициран електронен подпис на заявителя, заявление за участие в процедурата за подбор в свободен текст. Процедурата ще се проведе на три етапа: допускане по документи на кандидатите, изслушване на допуснатите кандидати и обявяване на кандитатите. С допълнително решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, ще се обявят датата, мястото и началния час на изслушване.

Допустимостта на кандидатите се извършва от Комисия, която извършва проверка на постъпилите заявления и допуска до следващия етап на процедурата кандидатите, представили всички изискуеми документи и отговарящи на изискванията на чл. 4, т. 1 - 6 от Правилата.

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, чрез жребий, на основание чл. 9, ал. 1 от Правилата, избра Комисия по допустимост на кандидати, в състав: Пламен Найденов - член на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, който е и председател на Комисията, Светлана Бошнакова и Огнян Дамянов - членове на Висшия съдебен съвет.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд