Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Пленумът на ВСС определи координатор на проект „Реализиране на ЦАИС „Съдебен статус“

 

21 януари 2021 година

Пленумът на Висшия съдебен съвет определи Михаил Алексиев – административен ръководител – председател на Районен съд – Перник за координатор на проект „Реализиране на Централизирана автоматична информационна система „Съдебен статус“.

С решение на ПВСС по протокол № 36/09.11.2017 г. е определена Светлана Бошнакова – член на ВСС, за координатор. На 22.12.2020 г. е изтекъл срокът на договора с досегашния координатор, по който не са разходвани и получавани средства за възнаграждение.

Поради лична и служебна ангажираност на г-жа Бошнакова, и предвид значимостта на създаването на ЦАИС, ВСС избра нов координатор по проекта. Кандидатурата на г-н Алексов е обоснована с неговия дългогодишен опит в съдебната система като съдия и административен ръководител, както и с неговото участие в работната група по дейност 1 „Оптимизиране на процесите, свързани със съдебен статус на граждани“, която е приключила. Той е запознат с останалите дейности по проекта, като ще бъде ангажиран с изпълнението на дейност 2 „Разработване и внедряване на Автоматизирана информационна система „Съдебен статус“. След удължаване на срока на проекта, реализирането му трябва да приключи до 22.12.2021 г.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд