Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС насрочи избора на председатели на четири съдилища

26 януари 2021 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет определи дати за провеждане на събеседване с допуснатите кандидати в процедури за избор на административни ръководители в четири органи на съдебната власт.

На 16.02.2021 г. ще се проведе изслушването на кандидатите за председател на Окръжен съд – Разград, и за Районен съд – Своге. Събеседването с двамата кандидати, допуснати в процедурата за Окръжен съд – Русе, ще се проведе на 23.02.2021 г. Двамата кандидати за поста „административен ръководител“ на Районен съд – Бяла, ще бъдат изслушани на 02.03.2021 г.

Колегията прекрати откритата с решение на Съдийската колегия на ВСС по протокол № 30/01.09.2020 г. (обн. ДВ, бр. 80/11.09.2020 г.), процедура за избор на административен ръководител – председател на Районен съд – Тетевeн, поради оттегляне на заявлението за участие на единствения кандидат – Калина Кънчева – заместник-районен прокурор на Районна прокуратура – Ловеч. Решението се обявява на интернет сайта на ВСС.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд