Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС удостои посмъртно двама съдии с най-високо отличие

26 януари 2021 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет удостои посмъртно на основание чл. 303, ал. 2, т. 2, буква „а“ от Закона за съдебната власт Ромео Симеонов и Веселин Монов, с отличия „личен почетен знак – първа степен: златен“ за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества.

Отличията са предложени от Галатея Ханджиева – председател на Окръжен съд – Добрич, и подкрепени от Комисията по атестирането и конкурсите.

Тя се мотивира с дългогодишната юридическа кариера на Ромео Симеонов – над 18 години, като следовател в Окръжна следствена служба – Варна, и съдия в Районен съд – Добрич. Посочва се, че „безукорната и професионална биография е доказана с висока оценка за цялостната му работа по организацията на делата, движението им и постановените съдебни актове. В работата си като съдия изцяло е спазвал принципите за независимост и безпристрастност“.

Дългогодишният юридически стаж на Веселин Монов започва през 1998 г. като помощник-следовател в Окръжна следствена служба – Добрич, продължава като съдия-изпълнител в Районен съд – Добрич, а от 2000 г. е съдия в Районен съд – Добрич. В периода 2004 – 2015 г. е административен ръководител на съда в два последователни мандата. В своята дейност той се е отличавал с умение за вземане на най-рационалните и ефективни управленски решения, и е съдействал за изграждането на благоприятен климат и добра работна среда. Предложението е аргументирано с изводи за трайно изграден професионализъм, трудолюбие, последователност и целенасоченост в работата на съдия Монов. Резултатите от инстанционния контрол на постановените от него актове са много добри и сочат на качествена правораздавателна дейност.

Подкрепа за награждаването на Ромео Симеонов заяви Георги Чолаков – председател на Върховния административен съд, който се мотивира с отличното му представяне като командирован съдия в Административен съд – Варна, в периода 20.08.2019 г. – 20.08.2020 г.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд