Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС прие информация за командированите съдии във ВКС

2 февруари 2021 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет прие за сведение информация на Лозан Панов – председател на Върховния касационен съд, за командированите съдии във ВКС.

Данните в нея показват, че през 2020 г. във ВКС са били командировани 10 съдии, по предложение на ръководителите на съответните колегии и след получено становище от председателя на съответния съд.

В Гражданската колегия на ВКС, за срок от 12 месеца в периода 02.03.2020 г. – 02.03.2021 г., е командирована Десислава Попколева – съдия в Софийския градски съд, по предложение на ръководителя на Гражданската колегия на ВКС.

В Търговската колегия на ВКС по предложение на нейния ръководител са командировани шест съдии. При четирима от тях Васил Христакиев, Галина Иванова, Анжелина Христова-Борисова и Десислава Добрева - съдии в Апелативен съд – София, командироването е продължено със заповед от 15.09.2020 г. на незаета длъжност до нейното заемане с конкурс. Мадлена Желева от Апелативен съд – София е командирована, считано от 08.09.2020 г. на незаета длъжност до нейното заемане с конкурс, а Женя Димитрова от Окръжен съд – Варна, за срок не повече от 12 месеца, считано от 15.09.2020 г.

В наказателната колегия на ВКС са правораздавали трима съдии – Димитрина Йорданова от Софийски градски съд, Мария Лалова – съдия в Апелативен съд – София, и Татяна Грозданова-Чакърова от Софийския окръжен съд, командировани на незаета щатна длъжност до отпадане на необходимостта.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд