Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Пленумът на Висшия съдебен съвет утвърди годишния план за дейността по вътрешен одит през 2021 г. на дирекция „Вътрешен одит“ във ВСС

4 февруари 2021 година

Одитните ангажименти в годишния план за 2021 г. са определени в резултат от оценка на риска съобразно модела на оценка на риска и одитната стратегия, определени в Стратегическия план за дейността по вътрешен одит за периода 2020-2022 г. Според годишния план за дейността по вътрешен одит през 2021 г. дирекция „Вътрешен одит“ ще поеме активна роля за насърчаване на ефективно и ефикасно управление и организация на дейностите на администрацията, и процесите по бюджетиране и управление на човешките ресурси, при идентифициране и оценяване на рисковете. Дирекцията ще предоставя независима и обективна оценка за адекватността и ефективността на системите за финансово управление и контрол в съдебната система, както и ще изпълнява активна консултантска роля и ще насърчава актуализацията и унифициране на политиките, вътрешните правила и процедурите, изграждащи вътрешния контрол отнасящи се до идентични процеси извършвани от администрацията в съдилищата.

От одитните ангажименти в годишния план за дейността през 2020 г. има неизпълнени одитни ангажименти в четири съдилища, поради преустановяване на командировките в страната във връзка с Решение на Народното събрание за обявяване на извънредно положение.

Предстои изпълнение на одитни ангажименти в Районен съд – Перник, Районен съд – Сливен, Специализиран наказателен съд, Районен съд – Чирпан, Районен съд – Севлиево, Районен съд – Котел, Районен съд – Средец, Районен съд – Малко Търново, Окръжен съд – Сливин, Окръжен съд – Търговище, Апелативен специализиран наказателен съд, Районен съд – Левски, Районен съд – Никопол, Районен съд – Царево, Районен съд – Луковит, Районен съд – Трявна, Районен съд – Гълъбово и Районен съд – Оряхово.

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд