Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Пленумът на ВСС взе решения във връзка с управление на имоти за нуждите на Районна прокуратура – Велико Търново и Окръжна прокуратура - Враца

4 февруари 2021 година

Пленумът на Висшия съдебен съвет упълномощи представляващия ВСС да подпише допълнително споразумение към договор, сключен с Областния управител на област Велико Търново, за предоставяне на безвъзмездно право на управление върху имот – частна държавна собственост, на Окръжна прокуратура – Велико Търново, за нуждите на Районна прокуратура – Велико Търново. Имотът представлява самостоятелен обект в сграда на пл. „Център“, с 12 броя помещения, с обща площ 337,84 кв. м., ведно със съответните идеални части от общите части на сградата и от правото на строеж на ВСС.

Стопанисването на имота – част от самостоятелен обект, е възложено през 2020 г. на Административен съд – Велико Търново. Във връзка с неговото преместване в нова административна сграда, е направено предложение до ВСС в помещенията да бъдат настанени магистратите и съдебните служители от Районна прокуратура – Велико Търново.

С друго решение Пленумът на Висшия съдебен съвет възложи на дирекция „Бюджет и финанси“ да предприеме съответните действия по завеждане в баланса на ВСС на имот – частна държавна собственост, представляващ стая на третия етаж на триетажна административна сграда в гр. Мездра. С решението се изменя решение на ПВСС по протокол № 40/03.11.2016 г., т. 50 за възлагане на административния ръководител на Окръжна прокуратура – Враца на недвижимия имот, част от който е и посоченото помещение. Решението се изпраща по компетентност на дирекция „Бюджет и финанси“ и на главния прокурор на разпореждане.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд