Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Пленумът на ВСС взе решение изслушването на кандидата от Общото събрание на следователите за избор на член на ВСС да се проведе дистанционно в онлайн среда

4 февруари 2021 година

Пленумът на Висшия съдебен съвет определи на основание чл. 21, ал. 3 от Правилника за провеждане на избори на членове на ВСС от съдиите, прокурорите и следователите, Общото събрание на следователите за избор на член на ВСС да се проведе дистанционно в онлайн среда чрез осигуряване на видеоконферентна връзка на 13.03.2021 г. За втората събота на събранието - на 20.03.2021 г. ще бъде осигурена възможност за гласуване с хартиени бюлетини за тези следователи, които не са заявили, че ще гласуват по електронен път.

Пленумът на ВСС възложи на главния секретар на ВСС да предприеме всички необходими действия по осъществяване на цялостната организационно-техническа подготовка при провеждането на Общото събрание, като е утвърдена План-сметка за разходите, във връзка с организация и провеждане на мероприятието.

Представляващият Висшия съдебен съвет е упълномощен да сключва договори с изпълнители за възлагане на дейности във връзка с организирането на Общото събрание на следователите за избор на член на ВСС, с прогнозни стойности утвърдени в План-сметката. Ще бъдат предприети и действия по актуализиране на поканата до следователите, съответно обнародването ѝ в Държавен вестник.

Решението на Пленума на ВСС е съобразено с обявената епидемична обстановка в България, издадените от Министъра на здравеопазването заповеди за въвеждане на мерки срещу предотвратяване на разпространението на COVID-19 на територията на Република България и проведена кореспонденция с държавния главен здравен инспектор.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд