Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС отложи разглеждането на предложенията за изменение на правилата за своята работа, както и за определяне и изплащане на допълнителни възнаграждение на съдии по реда на чл. 233, ал. 6 от ЗСВ

16 февруари 2021 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет отложи за следващо заседание разглеждането на предложението от членовете на ВСС Боян Новански и Боян Магдалинчев – представляващ ВСС, за изменение на Правилата за работа на Съдийската колегия. Те предлагат да се оптимизира дейността на колегията чрез намаляване броя на постоянните комисии и обединяване в една на Комисията по професионална етика и на Комисията по дисциплинарна дейност и взаимодействие в ИВСС.

Съдийската колегия отложи за следващо заседание и разглеждането на Правилата за определяне и изплащане на допълнителни възнаграждения на съдии по реда на чл. 233, ал. 6, изречение първо от Закона за съдебната власт, с оглед тяхното прецизиране. Правилата уреждат начина и реда за определяне на степента на натовареност на съдилищата при определяне размера на допълнителните възнаграждения на съдиите и са изготвени от Работна група, сформирана с решение на Комисия „Съдебна карта, натовареност и съдебна статистика“ през 2020 г., в състава на която участват административни ръководители и съдии от Върховния касационен съд, Върховния административен съд, апелативни, окръжни, административни съдилища и Софийски районен съд.

За следващо заседание на Съдийската колегия е отложено и разглеждането на искането на административния ръководител на Районен съд – Сливница за прекратяване на командироване на съдии.

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд