Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС поощри трима съдии с парична награда и посмъртно удостои съдия в Районен съд – Велинград с отличие „личен почетен знак първа степен – златен“

16 февруари 2021 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет поощри, на основание чл. 303, ал. 3, т. 1 от ЗСВ, Евелина Стоянова - съдия и председател на Първо наказателно отделение на Върховния касационен съд; Маруся Андонова – съдия във Върховния административен съд; Цветанчо Трифонов – съдия и и.ф. административен ръководител на Районен съд – Козлодуй и Наталия Георгиева - съдия в Окръжен съд – Русе с парични награди в размер на 1000 лв. за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества. С решения на Съдийската колегия от  м. януари и месец февруари 2021 г. -  съдия Стоянова е поощрена с отличия „служебна благодарност и грамота“ и „личен почетен знак – първа степен златен“, а съдия Андонова, съдия Трифонов и съдия Георгиева с отличия „личен почетен знак – първа степен – златен“. Решенията на Съдийската колегия ще бъдат предоставени на Комисия „Бюджет и финанси“ към Пленума на ВСС в изпълнение на решение на Пленума на ВСС по протокол № 2/04.02.2021 г., т. 4.

Съдийската колегия на ВСС удостои посмъртно, на основание чл. 303, ал. 2, т. 2, буква „а“ от ЗСВ, Веселин Петричев с отличие „личен почетен знак – първа степен златен“, за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества.

Веселин Петричев почина на 30.12.2020 г. след кратко боледуване. Той е съдия от кариерата с над 27 години юридически стаж. В продължение на 9 години е бил съдия в Районен съд – Велинград, както и негов административен ръководител  - 13 години. Заемал е и длъжността съдия в Окръжен съд – Пазарджик – 2 години. В предложението от Елеонора Серафимова – председател на Окръжен съд - Пазарджик е посочено, че Петричев е доказан професионалист, независим и справедлив съдия, добронамерен и толерантен човек, който винаги се е ползвал с огромно уважение сред колегите си и съдебните служители.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд