Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС прие за сведение доклад за дейността на комисия „Дисциплинарна дейност и взаимодействие с ИВСС“ за периода 01.01.2020 г. – 31.12.2020 г.

16 февруари 2021 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет прие за сведение обобщен доклад за дейността на комисия „Дисциплинарна дейност и взаимодействие с ИВСС“, за образуваните дисциплинарни производства срещу съдии и наложени дисциплинарни наказания по чл. 308, ал. 1от ЗСВ за периода 01.01.2020 г. – 31.12.2020 г. Докладът съдържа информация за образуваните, приключените и прекратените дисциплинарни производства, както и за наложените дисциплинарни наказания. Представена е информация за постъпилите и приети за сведение от Съдийската колегия заповеди на административни ръководители за налагане на дисциплинарни наказания. Включена е информация за постановените окончателни решения на ВАС по дела, образувани по жалби срещу решения на Съдийската колегия на ВСС по дисциплинарни производства, както и анализ на съдебната практика. В доклада се отчита и анализира и взаимодействието с ИВСС.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд