Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Пленумът на ВСС прие резултати от извършени одитни ангажименти, одобри изпълнението на препоръките от районните съдилища в Ивайловград, Поморие и Благоевград и утвърди план за професионално обучение и развитие на вътрешните одитори в АВСС през 2021 г.

18 февруари 2021 година

Пленумът на Висшия съдебен съвет прие резултатите от извършените одитни ангажименти – констатации, изводи и дадените препоръки за подобряване дейността в Районен съд – Ивайловград и в Районен съд – Поморие, и одобри изпълнението на препоръките, съгласно предоставената писмена информация от председателите на съдилищата. Одитните ангажименти са извършени в изпълнение на годишния план за дейността по вътрешния одит за 2020 г. и заповеди на представляващия ВСС.

Пленумът на Висшия съдебен съвет одобри изпълнението на препоръката, в одобрения план за действие на Районен съд - Благоевград, приет с решение по протокол № 28/19.11.2020 г., т. 38.2. С писмо от 28.01.2021 г. административният ръководител е отчел извършения преглед и актуализация на вътрешните правила, съгласно ЗФУКПС и методологията за вътрешен контрол, с цел обезпечаване на условия за законосъобразното протичане на дейностите в съда.

Пленумът на ВСС утвърди план за професионално обучение и развитие на вътрешните одитори в дирекция „Вътрешен одит“ във ВСС през 2021 г. Планът съдържа обучения и семинари, организирани от Института на вътрешните одитори в България, Школата по публични финанси и Националния институт на правосъдието.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд